نکاتی کوتاه برای افزایش امنیت هاست

برای تامین و افزایش امنیت هاست می بایست یک ساختار دو طرفه از سمت کاربر و شرکت هاستینگ برقرار باشد. به این معنی که امنیت هاست تابع نحوه استفاده از هاست توسط کاربر و شرکت هاستینگ است. برای اینکه بتوانیم این موضوع را تمام وکمال درک کنیم بایستی به تمامی مواردی که تغییر در آنها امنیت هاست را تحت شعاع خود قرار میدهند ، توجه شایان داشت . برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه ی هاست و امنیت هاست با ما همراه باشید .
افزایش امنیت هاست
همانطور که گفته شد امنیت هاست موضوعی کاملا دو طرفه است که هم از سمت شرکت هاستینگ انجام می شود و هم از سمت استفاده کننده. در زیر به مجموعه راهکارهای موثر در تامین امنیت هاست اشاره شده است:
استفاده از رمزعبور قوی و تغییر دوره ای آن
توصیه میشود بصورت دوره ای و منظم (ماهانه) برای تغییر رمز عبور خود اقدام کنید . همچنین توجه داشته باشید که رمزعبور تعیین شده بهتر است تلفیقی از حروف، اعداد و کاراکترهای نمادی باشد. اینکار شانس هک شدن رمزعبور هاست بوسیله حملات ورود به اجبار ( Brute Force ) را بسیار پایین می آورد .
اسکن دوره ای هاست با آنتی ویروس موجود در هاست
معمولا در کنترل پنل های cPanel و DirectAdmin از آنتی ویروس ClamAV استفاده می شود. این آنتی ویروس توانایی شناخت بسیاری از ویروس ها و بدافزارهای تاثیرگذار در لینوکس را دارد اما در شناخت شل ها کمی ضعیف است. بنابراین خیلی بهتر است با اسکن دوره ای هاست به تامین امنیت هاست خود کمک کنید.
ورود و کار با هاست بواسطه پروتکل امن https
معمولا دو پروتکل http و https که غالبا بصورت استاندارد روی پورت 80 و 443 راه اندازی می شوند وظیفه ارتباط کاربر با وب سرور را بر عهده دارند. این ارتباط در حالت http بصورت Clear Text انجام می شود که ناامن بوده و امکان ردیابی و هک ( Sniffing ) آن وجود دارد. اما در حالت https به شرط وجود الگوریتم رمزنگاری معتبر، امکان ردیابی و تفسیر اطلاعات بسیار سخت می شود. به همین جهت توصیه می کنیم از پروتکل https برای ورود و کار با هاست استفاده نمایید.
عدم ورود به هاست با موبایل یا سیستم های اشتراکی
به طور معمول امنیت دستگاه های موبایل به اندازه کامپیوترها نیست و ورود به هاست با موبایل می تواند امنیت هاست را تحت تاثیر قرار دهد . مورد دیگر اینکه سعی کنید تا حد ممکن از سیستم های اشتراکی نیز برای ورود به هاست استفاده نکنید.
تلاش برای حفظ امنیت اطلاعات موجود در هاست
این موضوع بواسطه چند اقدام مهم بخصوص رعایت سطح دسترسی ها قابل تامین است. سطح دسترسی یوزر دیتابیس و فایل های پیکربندی بسیار مهم است و باید به نحو مطلوبی تامین شود.
استفاده از قابلیت تایید دو مرحله ای ورود به هاست
تایید دومرحله ای یا Two-Factor Authentication یکی از بهترین روشهای تامین امنیت هاست است. با بکارگیری این قابلیت حتی در صورت هک شدن رمزعبور نمی توان مستقیما به هاست وارد شد و باید هویت توسط یک عامل واسط تایید شود.
انجام موارد ذکر شده فوق به عهده کاربر است و موارد زیر به عهده شرکت هاستینگ:
غیر فعال کردن گزینه Reset Password در صفحه ورود به هاست
استفاده از سیستم های حفافظت در برابر حملات Brute Force
استفاده از کنترل پنل های امن و قانونی با بروزرسانی مداوم فنی و امنیتی
پیکربندی امنیتی مناسب سرور به جهت جلوگیری از حملات SymLink
جمع بندی و نتیجه گیری
همانطور که گفته شد امنیت هاست موضوعی دو جانبه یا دوطرفه است که می بایست توسط کاربر مالک هاست و شرکت هاستینگ تامین شود. اگر به موارد که ذکر شد عمل نمایید و در کنار آن هاست مورد نیاز خود را از شرکت معتبر تهیه نمایید نگرانی خاصی در خصوص تامین امنیت هاست نباید داشته باشید و با خیالی آسوده به فکر مدیریت و توسعه کسب و کار آنلاین خود باشید.
خدمات گروه ساین:
طراحی سایت در شیراز