بررسی اشتباههای رایج در «صفحه فرود» و روش رفع آنها
در مقاله زیر قصد داریم کمی درباره صفحه فرود یا Landing Page بحث کنیم و ضمن بررسی چند اشتباه رایجی که در طراحی این صفحات مهم وجود دارد، به یک راهکار جالب برای مقابله با شلوغی بیش از حد صفحه فرود اشاره کنیم .

صفحه فرود چیست و چه میکند؟
صفحه فرود یعنی صفحهای که قصد دارد فقط «یک چیز خاص» را به بازدیدکننده ارائه دهد.
این «یک چیز خاص» میتواند یک پیشنهاد (آفر - Offer)، یک محصول یا سرویس، یک فراخوان (CTA) و یا هر چیز دیگری از این قبیل باشد.
امروزه یکی از دغدغههای اصلی طراحان صفحه فرود وب سایت ها، توانایی در کشاندن نگاه کاربر به این پیشنهاد و متقاعد کردن او به انجام کار خواسته شده است.
وقتی شما میخواهید صفحه فرود سایتتان را طراحی کنید، این چند سؤال همان اول در ذهنتان خطور میدهد:
من در این صفحه چه اطلاعاتی قرار دهم؟
من این صفحه را با چه حجمی از اطلاعات پر کنم؟
درج چه اطلاعاتی ضروری است و کدام نوع از اطلاعات اصلاً نباید در اینجا قرار داده شود؟
متخصصان امر هم معمولاً اینگونه جواب میدهند: بستگی دارد به...
بله... بستگی دارد به نوع و پیچیدگی پیشنهاد شما و هزاران چیز دیگر.
واقعیت آن است که جایگذاری حجم کثیری از اطلاعات نامرتبط و انواع لینکهای مختلف در صفحه فرود کار خطرناکی است زیرا پیام اصلی صفحه را تحتالشعاع قرار میدهد و درواقع ما را از هدف اصلیمان که متمرکز نمودن نگاه کاربر به یک نقطه خاص است دور میسازد.
برای حل این مشکل باید اطلاعاتی که در اختیار داریم را به دو دسته تقسیم کنیم:
1. دسته اول اطلاعاتی که کاملاً ضروری هستند و برای شرح آفر یا فراخوان حتماً باید ارائه شود.
2. دسته دوم اطلاعاتی که نیازی به بودن آنها نیست ولی اگر باشند خوب است .
ما باید بین این دودسته را از هم تفکیک کنیم و هرکدام را صحیح و بهجا استفاده نماییم.
اگر به صفحات فرود موفق نگاهی دقیق بیاندازید، متوجه میشوید که چینش اطلاعات در آنها دارای نظم و ترتیب است و روال مشخصی دارد.
هدف اصلی این چینش آن است که اطلاعات مهم و «موردنیاز» بازدیدکننده، در همان نگاه اول در اختیار او قرار گیرد.
اگر بخشی از اطلاعات صفحه فرود مستقیماً با فراخوان شما ارتباط دارد (مثلاً درباره آفر شرح میدهد، یا اینکه آفر چه مزایایی برای کاربر میتواند به دنبال داشته باشد)، شما باید اینها را جزو «اطلاعات ضروری» بدانید.
اگر این اطلاعات، جنبههای دیگری از قضیه را توضیح میدهد (چند نفر از این آفر استفاده کردهاند، تاریخچه آفر و غیره)، اینها را «اطلاعات نهچندان مهم» بهحساب آورید که باید پس از «اطلاعات ضروری» به چشم مخاطب بنشیند.
یک خبر خوب!!!
خوشبختانه، برای گنجاندن اطلاعات انبوه در صفحه فرود بدون اینکه آفر و پیام اصلی گموگور شود، یک راه آسان وجود دارد: استفاده از لایت باکس.
Lightbox به پنجرهای گفته میشود که معمولاً جایگزین new window شده و شما میتوانید از آنها در صفحه فرود سایتتان استفاده کنید تا اطلاعات موردنظر را در پنجره جلویی به کاربر نمایش دهید و او را به ترک صفحه مجبور ننمایید.
جمعبندی
حال نوبت به شما رسیده . الان زمان آن است که دست به کار شوید و صفحه فرود فعلی سایتتان را بررسی کنید و ببینید در کجا اطلاعات زیادی تلنبار نمودهاید. میان «اطلاعات ضروری» و «اطلاعات نهچندان مهم» تفاوت قائل شوید؛ خلاصهنویسی را در آفر صفحه فرود رعایت نمایید و دستآخر اینکه استفاده از لایت باکس را فراموش نکنید.
خدمات گروه ساین:
طراحی سایت در شیراز