بیت کویین چیست ؟

در این مقاله به سوال هایی از این قبیل پاسخ داده میشود : با توجه به رشد فزایندهی ارزش ارزهای رمزنگاری شده یا دیجیتال، آیا میتوان آنها را پایدار دانست؟ ارزهای رمزپایه چگونه عمل میکنند؟ و..... بسیاری پرسشهای اینچنینی دیگر
در دنیای امروز، مادیات از اهمیت ویژهای برخوردار بوده وارزش آن بر هیچکس پوشیده نیست . نمیتوان پول و مسائل مربوط به آن را نادیده گرفت. به همین دلیل، بیت کوین و ارزهای مجازی دیگر دوباره در صدر خبرها جای گرفتهاند.
اتریوم چیست؟
آیا اتریوم را میشناسید و در مورد آن شنیدهاید. اتریوم یک ارز رمز پایه است که ارزش آن تنها در طول سال 2017 میلادی به میزان 2500 درصد رشد کرده است! ممکن است دربارهی ارزهای مجازی کوچکتر هم چیزهایی شنیده باشید. قیمت این ارزها در نخستین روزهای فروش به صدها میلیون دلار رسید! شاید هم فقط روی بیت کوین تمرکز داشتهاید. در سال 2013 میلادی، ارزش این ارز به 200 دلار افزایش یافت و تیتر خبرها را به خود اختصاص داد، اما امروز، ارزش آن به چندین هزار دلار رسیده و افراد زیادی را ثروتمند نموده است!
اما ، سؤال این است که آیا این قیمتها تنها به صورت حبابی افزایش یافتهاند یا این که واقعاً سیستم مالی جهان را دچار تحول عمیقی خواهند کرد؟ برای بررسی این موارد در ابتدا لازم است به چند پرسش کلی و معمول دربارهی این فناوری و ثروت نوین پاسخ دهیم تا بفهمیم که آیا افرادی که حاصل یک عمر تلاش خود را در این زمینه سرمایه گذاری نمودهاند، اشتباه بزرگی مرتکب شدهاند؟ یا نه!
بیت کوین چیست؟
بیت کوین، اولین ارز مجازی است که هنوز هم در نوع خود جایگاه ویژهای دارد. در اصل، این، نوع جدیدی از دارایی بوده و تلفیقی از رمزنگاری و همگرایی شبکه است.
در صورتی که یک بیت کوین داشته باشید، درواقع، تنها کنترل یک کلید دیجیتال را در دست دارید که توسط آن، میتوانید ثابت کنید، بیت کوین مزبور به شما تعلق دارد.
در صورتی که قصد خرج کردن آن بیت کوین را داشته باشید، باید در کل شبکه اعلام کنید که مالکیت آن را انتقال دادهاید. برای این کار، لازم است برای اثبات هویت خود از همان کلید مجازی استفاده نمائید. با توجه به این موارد، کلید شما شباهت زیادی به یک رمز عبور دارد که دستیابی به پولتان را امکان پذیر نموده و در صورت گم کردن آن، به هیچ وجه امکان بازنشانی مجدد آن وجود ندارد. هر شخصی که به کلید شما دسترسی پیدا کند، میتواند کنترل کامل و بیقید و شرط دارایی شما را در دست بگیرد. گزارش کلیهی نقل و انتقالات به صورت اسنادی در اختیار مالک بیت کوین قرار میگیرد. این گزارش را در اصطلاح، Blockchain یا زنجیرهی بلوکی یا زنجیرهی بستک مینامند.
آیا بیت کوین حقیقتاً با طلا قابل قیاس است؟!
به احتمال زیاد پاسخ این پرسش منفی است. این، به هیچ عنوان مقایسهی جامعی نیست. یکی از ویژگی های جالب بیت کوین این است که تعداد آن محدود بوده و تنها 21 میلیون قطعهی مجازی بیت کوین موجود است! این رقم، کمیتی است که در کد مبدا نگاشته شده و عملکردی است که طی آن، به افرادی که قابلیت انجام محاسبات را ایجاد کرده و شبکه را فعال نگه میدارند، پاداش داده میشود. به دلیل مقایسهی بیت کوین با طلا، این افراد معدن چی نامیده میگردند.
در هر 10 دقیقه، یکی از این معدن چیان مقداری بیت کوین پاداش میگیرند. این پاداش جنبهی فیزیکی نداشته و از طرف هیچ کس نیست، بلکه کاملاً مجازی بوده و به کیف پول معدنچیان افزوده میگردد. در ابتدا، این پاداش معادل 50 بیت کوین بود. اما هر 4 سال یک بار، مقدار آن نصف میشود. تا زمانی که آخرین بیت کوین تولید گردد. تخمین زده میشود که این زمان، نیمهی قرن بیست و دوم خواهد بود.
از نظر گروه خاصی از اقتصاددانان این محدودیت جنبهی کاملاً مثبتی دارد. در صورتی که اعتقاد شما بر این باشد که مشکل اصلی سیستم مالی در طول 100 سال گذشته به چاپ پول توسط بانکها و ایجاد تورم در طول این روند مربوط بوده است، پس بیت کوین عاملی است برای ایجاد اکوسیستم جایگزینی که تورم را برای همیشه مهار میکند.
در خریدهای روزانه نیز میتوان از بیت کوین استفاده کرد؟!
متاسفانه بعید است که بتوان این کار را انجام داد! یکی از موانع عمدهای که بر سر راه کاربرد فیزیکی بیت کوین وجود دارد این است که در بهترین حالت، پرداختها تنها هر 10 دقیقه یک بار تایید میشوند . البته گاهی این امر، روزها به طول میانجامد. این، به آن معنا است که ممکن است جایی بیت کوین را خرج کنید و سپس به محل دیگری رفته و مجدداً همان بیت کوین را بپردازید. نهایتاً تنها یکی از این تراکنشها تائید شده و دیگری بیمحل خواهد بود!
کلاً، نقل و انتقال بیت کوین در بین شرکتهای بزرگ و مصرف کنندگان عادی دارای مزایای محدودی است. انتقال بیت کوین ساده و سریع نبوده و ارزش آن دائماً در نوسان است. علاوه بر اینها، انطباق آن با سیستم بانکی رایج، کاری دشوار است.
البته این موارد، مانع از این نشدند که برخی شرکتهای بزرگ این تبادلات را به محک آزمایش بگذارند. برای مثال، شرکت مایکروسافت در فروشگاه آنلاین خود، بیت کوین را میپذیرد و شرکت PayPal نیز سیستم یک پارچهای را برای بازرگانان در نظر گرفته که در آن میتوانند ارزهای مجازی را پرداخت نمایند.
برای مشاهده سایر مقالات طراحی سایت کلیک کنید .
خدمات گروه ساین:
طراحی سایت در شیراز
سئو در شیراز
مدیریت اینستاگرام
طراحی لوگو در شیراز